14. Saeimas vēlēšanas Indianapolē

Atlicis pusgads līdz kārtējām 14. Saeimas vēlēšanām, kas notiks šī gada 1. oktobrī.  Tajās tiesības piedalīties būs Latvijas pilsoņiem no 18 gadu vecuma, lai uz nākamajiem četriem gadiem ievēlētu 100 parlamenta deputātus.

Saeimas vēlēšanās balsstiesīgie pilsoņi varēs balsot vēlēšanu iecirkņos ne tikai Latvijā, bet arī ārvalstīs.  Tāpat vēlētāji ārvalstīs varēs izmantot iespēju balsot pa pastu.  Lai balsotu vēlēšanu iecirknī, nepieciešama derīga Latvijas pilsoņa pase vai Latvijas pilsoņa personas apliecība. Centrālā Vēlēšanu Komisija (CVK) apstiprinās jūlijā vēlēšanu iecirkņu sarakstu ārvalstīs, pēc tam, kad atbilstoši vēlēšanu nosacījumiem.  18. jūlijā noslēgsies pieteikumu iesniegšana vēlēšanu iecirkņu ārvalstīs izveidei.

Indianapolē, kur četras reizes ir bijis vēlēšanas iecirknis, ir saorganizēta vēlēšanas iecirkņa komitejas locekļu kandidāti.  Tanī skaitā šobrīd ir Gunārs Kancs, Nora Ceriņa, Iveta Asone, Māris Kārkliņš, Andrejs Kancs un Ingrīda Jansone.  Edvīns Roze palīdzēs ar datora tehniskām vajadzībām.  Vēlēšanas iecirknis ir paredzēts Latviešu sabiedriskā centra Rīgas zālē.

Mums vajag Jūsu palīdzību!  Pirmais solis, lai Centrālā Vēlēšanas Komisija pieņemtu mūsu iecirkni,  ir vajadzīgs minimāli 36 vēlētāju atbalsts.  Tas ir, mums ir nepieciešams izpildīt sarakstu ar 36 iespējamo vēlētāju vārdiem, personu kodu un parakstu.  Šī parakstu forma būs pieejama nākošos sarīkojumos Latviešu sabiedriskā centrā. Ja esat gatavi atbalstīt šo pasākumu un piedalīties 14. Saeimas vēlēšanās, lūdzu paņemiet līdzi Jūsu pilsoņa kodu.

Jums būs iespēja parakstīt sarakstu so sestdien Ziedoņballe, Ģimenes diena, un citos sarīkojumos.

Paldies!

Iecirkņa komisija

Comments are closed.